پارک فناوری پردیس | تاریخچه+ اهداف+ امکانات

پارک فناوری پردیس به عنوان مهم ترین و بزرگ ترین پارک فناوری کشور با مجوز شورای گسترش آموزش عالی در سال 1380 با مسئولیت نهاد ریاست جمهوری و با رویکرد فرابخشی تشکیل شد. در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با پارک فناوری شهر پردیس آشنا شوید.

پارک فناوری پردیس مدلی بومی

انجام مطالعات اولیه برای بومی سازی و تهیه مدل ایرانی پارک فناوری که در آغاز در کشور های غربی و دره سیلیکون ایالت کالیفرنیای امریکا شکل گرفتند با بازدید و مطالعه مسئولان و محققان ایرانی از پارک های علم و فناوری کشورهایی همچون اتریش، فرانسه، کانادا، آلمان و انگلستان، مطالعات تطبیقی و تعریف مدل بومی راه اندازی پارک فناوری انجام شدند.

مطالعات مکان یابی پارک فناوری پردیس

مطالعات مکان یابی تأسیس پارک فناوری پردیس از آذر ماه سال 1379 با مسئولیت مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری آغاز شد. سرانجام در اردیبهشت سال 1380 با توجه به ویژگی های جغرافیایی، مکانی در فاز 6 پردیس شهر جدید پردیس برای احداث پارک فناوری انتخاب گردید.

 

در سال 1380 با تملک اراضی فاز 1 پردیس نوآوری کار تأسیس پارک شروع و پذیرش واحد های فناور در پارک فناوری نیز از همان سال آغاز شد.

طبق طرح جامع شهر پردیس، حدود 800 هکتار از اراضی این شهر کاربری تحقیقاتی دارند و شهر پردیس بدین ترتیب اولین شهر در ایران با مأموریت علمی، فرهنگی و فناوری است. زیرساخت های لازم پارک فناوری پردیس برای دستیابی به اهداف والایی همچون رتبه اول علمی در منطقه و ایجاد فضایی بزرگ برای جذب و اشتغال نخبگان و متخصصان کشور در این شهر ایجاد شده اند.

مصوبات مربوط به پارک فناوری پردیس

بر اساس بخشنامۀ هیئت وزیران و مصوبۀ شورای عالی شهر سازی، 800 هکتار از اراضی شهر جدید پردیس باید به کاربری های تحقیقاتی و آموزشی اختصاص می یافت.

بنابراین این شهر طبق قوانین، مجوز های لازم برای تأمین امکانات زیر ساختی و ملزومات منطقه ای را صادر نمود و بر اساس قرارداد منعقد شده بین مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری و شرکت عمران شهر جدید پردیس متعهد به تأمین ملزومات لازم شد.

با توجه به تدوین و تصویب آیین نامه ها و دستور العمل های تأسیس پارک های علم و فناوری و با مشارکت تیم پارک فناوری پردیس، موافقت اصولی تأسیس این پارک فناوری از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دستور کار قرار گرفته و مجوز آن در اواخر سال 1382 صادر شد.

در طول سال های 1384 و 1385، اعتبارات عمرانی و جاری لازم برای تکمیل پروژه ها و مدیریت پارک فناوری در قالب ردیف و طرح مستقل در قوانین بودجۀ سالانۀ کشور تعریف گردید.

مصوبات مربوط به پارک فناوری پردیس

اهداف شکل گیری پارک فناوری پردیس

تأسیس پارک فناوری پردیس برای دستیابی به اهدافی بوده است که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:

  • ایجاد محیطی مناسب برای فعالیت کسب و کار ها و کمک به شکل گیری و فعالیت حرفه ای شرکت های دانش بنیان و نوآور برای جذب و حفظ نخبگان و متخصصین ایرانی مقیم و غیر مقیم و متخصصان خارجی
  • رفع نیاز های پیچیده فناوری کشور و موانع شکل گیری چشمه های فناوری و همچنین تسهیل فرآیند جذب و ارتقاء واحد های فناوری
  • تسهیل جریان دانش و فناوری در دانشگاه ها، مؤسسات تحقیق و توسعه، شرکت های خصوصی و و در نهایت مرتبط ساختن مراکز علمی و تحقیقاتی با بازار و صنعت
  • ایجاد زیست بوم فناوری و بهبود قوانین و مقرارت کسب و کار در این حوزه
  • انجام فعالیت های حرفه ای در حوزه بازار سنجی، ایده پردازی، پژوهش علمی، طراحی مهندسی، نمونه سازی، طراحی صنعتی، استاندارد سازی، تدوین دانش فنی، ثبت مالکیت فکری، فروش و عملیات مستشاری برای تولید محصولات فناورانه در عرصه تولید صنعتی، سرمایه گذاری جسورانه و سایر خدمات تخصصی

منشور پارک فناوری پردیس

پارک فناوری پردیس با این هدف تأسیس شده است که در آینده ای نزدیک بتواند به عنوان کانونی برای توسعۀ تکنولوژی پیشرفته عمل کند. شرکت های مستقر در این پارک با آگاهی از نقش خاص شان در تسریع نوآوری های جهشی منشور پارک را که بیانگر دیدگاه ها و ارزش های مشترک آنها است، به عنوان پیمان جمعی خود می پذیرند. این منشور دارای اصول زیر می باشد:

  • آینده نگری
  • تعالی گرایی
  • نوآوری
  • کارآفرینی
  • نفوذ در بازار های جهانی
  • همکاری و همگرایی
  • سیمای شهری جذاب و دعوت گر
  • توسعۀ فناوری
  • حفظ محیط زیست
  • رعایت همسایگان، جهان گرایی

پارک فناوری پردیس

چشم انداز پارک فناوری پردیس

طبق چشم انداز پارک فناوری پردیس، این پارک تا سال 1404 هجری شمسی باید به عنوان یک نظام نوآوری منطقه ای پیشرو، برترین کانون فناوری در منطقۀ غرب آسیا و الگویی برای دیگر پارک های علم و فناوری در داخل و خارج از کشور و انتخاب اول شرکت های دارای فناوری پیشرفته و کارآفرینان فناوری های نوین برای راه اندازی و استقرار کسب و کار شان در این پارک باشد.

تأسیس چند ناحیۀ نوآوری در ایران اثرات ویژه ای در اقتصاد و فرهنگ کشور دارد. این نواحی تحقیقاتی و فناوری می توانند باعث نوآور شدن صنایع و بهبود وضعیت سبد صادراتی ایران شوند.

گسترش صنایع نوآور در جهت تولید محصولات و خدمات و ارائه آنها به بازار جهانی در کنار افزایش رقابت پذیری صنایع کشور باعث کاهش وابستگی به منابع سوخت های فسیلی و فروش آنها خواهد شد. پارک فناوری پردیس با دارا بودن اکوسیستم کامل نوآوری، می تواند به الگویی مناسب برای نواحی نوآوری در ایران تبدیل گردد. ناحیۀ نوآوری پردیس طبق چشم انداز خود به یک اکوسیستم نوآوری منسجم با فعالانی مهم در فناوری و صنعت تبدیل خواهد شد.

سوالات متداول

پارک فناوری پردیس به عنوان مهم ترین و بزرگ ترین پارک فناوری کشور با مجوز شورای گسترش آموزش عالی در سال 1380 با مسئولیت نهاد ریاست جمهوری و با رویکرد فرابخشی تشکیل شد.

مکانی در فاز 6 پردیس شهر جدید پردیس برای احداث پارک فناوری انتخاب شده است.

پارک فناوری پردیس با این هدف تأسیس شده است که در آینده ای نزدیک بتواند به عنوان کانونی برای توسعۀ تکنولوژی پیشرفته عمل کند.

به بحث وارد شوید

مقایسه آگهی ها

مقایسه