مسیر مترو تهران به پردیس + مزایای آن✔️

با افزایش جمعیت در شهر جدید پردیس، استقبال مردم از خرید ملک در این شهر و اهمیت رفت و آمد به شهر پردیس، احداث مسیر مترو تهران به پردیس برای افزایش امکانات شهروندی، رفاه حال ساکنین و تسهیل حمل و نقل در نظر گرفته شده است.

سیستم­ های حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس، مترو و … باید به گونه ­ای برنامه ریزی و طراحی شوند که فرصت­ هایی را برای رشد آتی شهر ایجاد کنند. خدماتی مانند ایستگاه‌های در دسترس، پایانه‌ها و قیمت‌های مناسب از جمله شرایط بهینه وسایل حمل و نقل عمومی هستند که باعث می‌شوند مردم تمایل بیشتری به استفاده از آن­ها داشته باشند و از مزایای قابل توجهی برخوردار شوند.

پروژه احداث مترو در شهر پردیس

رشد جمعیت پردیس و نیاز مردم به رفت و آمد، مسئولان را به فکر تسهیل تردد ساکنان پردیس انداخته است. بر اساس برنامه ریزی­ های انجام شده طول مسیر مترو تهران به پردیس 25 کیلومتر است و دو ایستگاه برای آن در نظر گرفته شده است. با موافقت شهرداری تهران امکان امتداد خط پایانه، خط دوم مترو (ترمینال شرق) تا پردیس وجود دارد، اما در صورت عدم موافقت شهرداری تهران، خط مترو در ابتدای حوزه استحفاظی منطقه شهرستان پردیس احداث می ­شود.

با ساخت این مترو پیش بینی می­ شود سالانه 250 هزار مسافر جابه جا شود. با احداث مسیر مترو تهران به پردیس مسافران در 15 دقیقه به پردیس و بومهن می ­رسند. مسئولان از سال 1398 پیگیر اجرای پروژه متروی تهران-پردیس بودند. با پیگیری وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران شهرهای جدید، این پروژه ملی در خط ملی و مطالعات اجرایی قرار گرفت و با تنظیم خط بودجه آن، کار آن شروع شده است.

طول مسیر تهران تا پردیس 25 کیلومتر است و در این پروژه دو سری تونل در قالب دو کانال به موازات هم قرار داده شده است که یکی برای مواقع اضطراری و دیگری برای استفاده دائمی می ­باشد. در واقع در اعماق زمین 2 تونل به طول هر کدام 18 کیلومتر ساخته خواهد شد که روش بسیار خاصی است. این پروژه دارای دو ایستگاه است و دارای نقش موثری در پوشش جمعیت پردیس و بومهن می­ باشد.

بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک، این خط مترو به پایانه شرق متصل می شود، اما در صورت فراهم شدن امکانات و زیرساخت­ های آن، مسئولان آمادگی دارند این خط مترو را به ایستگاه قائم (عج) متصل کنند. اتصال به پایانه چند منظوره شرق در حال حاضر در دستور کار قرار دارد و کارشناسان اذعان دارند که این پروژه دارای قابلیت اتصال به پایانه­ های مختلف است.

مسیر مترو تهران به پردیس

سرمایه مترو پردیس-تهران

در پاسخ به این سوال که آیا پروژه احداث مسیر مترو تهران به پردیس از سوی دولت تامین می­ شود، باید بگوییم که این پروژه با مشارکت مالی دولت و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء ساخته می­ شود. این پروژه ملی طراحی مسیر متروی تهران به پردیس با مشارکت بخش خصوصی و همکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) انجام می ­شود و برآورد مالی سرمایه گذاری در این پروژه 4000 میلیارد تومان است. 70 درصد سرمایه گذاری دولتی است به طوری که 40 درصد آن از منابع داخلی شرکت عمران پردیس، 30 درصد از طریق تملک دارایی های دولتی و 30 درصد از طریق ستاد ساخت تامین می­ شود که ظرف 5 سال ساخته و به بهره برداری خواهد رسید.

جابجایی بیش از 250 هزار مسافر با مترو تهران-پردیس

پروژه احداث مسیر مترو تهران به پردیس ظرفیت جابجایی بیش از 250 هزار مسافر را دارد و نقش موثری در کاهش قابل توجه ترافیک کلان شهرها دارد. امید است اجرای آن به سرعت پیش برود و ظرف مدت 5 سال به بهره برداری برسد. در تهران روزانه 700 هزار خودرو وارد و خارج می ­شوند که پیامدهای آن آلودگی هوا است به طوری که تهرانی ­ها تنها چند روز در طول سال هوای پاک دارند؛ بنابراین اتصال کلان شهرها به شهرهای حاشیه شهر بسیار مهم است و باید جزو اولویت مسئولان کشور باشد.

مطالعات و تحقیقات این پروژه و تامین مالی تجهیزات طبق قرارداد سال 1399 به طور کامل برآورد و اجرا شده است که البته بر تورم سالانه هم افزوده می ­شود. این خط مترو به گونه­ ای طراحی شده است که هر 7 دقیقه یک واگن وارد ایستگاه می ­شود و از سرخه حصار تا مترو پردیس فقط 15 دقیقه راه خواهد بود. این خط مترو در شهر پردیس دارای دو ایستگاه در دو منطقه، یکی در 22 کیلومتری و دیگری در 24 کیلومتری خواهد بود که ایستگاه دوم می ­تواند ساکنین شهر بومهن را هم پوشش دهد.

جابجایی بیش از 250 هزار مسافر با مترو تهران-پردیس

مزایای ساخت مترو در محوطه شهر پردیس

در ادامه به مزیت­ های بارز احداث و بهره برداری مسیر مترو تهران به پردیس می ­پردازیم:

کاهش و صرفه جویی در مصرف سوخت

در حال حاضر بیشتر انرژی مورد استفاده در حمل و نقل در جهان از سوخت­ های فسیلی تامین می­ شود که در کشورهای در حال توسعه بسیار حادتر است. این در حالی است که مترو به دلیل استفاده از انرژی الکتریکی از میزان آلودگی پایینی برخوردار می­ باشد. در عین حال، علاوه بر مزایای اقتصادی کاهش مصرف سوخت های فسیلی، شاهد کاهش هزینه های ناشی از فراهم این سوخت­ ها خواهیم بود.

طبق آمار و اطلاعات سفر با مترو سالانه 350 میلیارد تومان در مصرف سوخت صرفه جویی می ­کند که البته باعث کاهش آلودگی هوا و خسارات ناشی از آن می ­شود. روزانه بیش از 1.6 میلیون سفر در تهران با مترو انجام می ­شود که در ازای آن روزانه یک میلیون لیتر سوخت در پایتخت صرفه جویی می­ گردد.

کاهش زمان سفر مسافران

به دلیل عدم وجود ترافیک و سرعت مناسب این وسیله نقلیه عمومی در مسیر مترو تهران به پردیس، مردم در مدت کوتاهی به مقصد مدنظر خود می­رسند. این مزیت برای افراد شاغل و دانشجویان که باید در ساعتی مشخص به محل کار و دانشگاه خود برسند، بسیار حائز اهمیت است.

کاهش آلودگی هوا

بر اساس گزارش بانک جهانی، خسارت آلودگی هوا در کشور در سال گذشته بالغ بر 10 میلیارد دلار بوده که با توسعه و تکمیل خطوط مترو و همچنین احداث خطوط طراحی شده در سال­ های آتی قابل جبران است. از این اطلاعات به اهمیت احداث مسیر مترو تهران به پردیس و تاثیر آن برکاهش آلودگی هوا دست می­ یابیم.

صرفه جویی در زمان

مزیت دیگری که مترو تهران به پردیس به ارمغان می ­آورد، صرفه جویی در زمان است. یکی از اثرات ترافیک شهری اتلاف وقت شهروندان می ­باشد که با فراهم سازی سیستم حمل و نقل عمومی مناسب، جبران می ­شود. چون وقت شهروندان باید صرف کار، تولید و ارزش مالی شود و کاهش اتلاف وقت، بهره وری جامعه را افزایش می­ دهد.

در شهر تهران سالانه بین 25 تا 30 میلیون ساعت از وقت شهروندان در ترافیک تلف می­ شود که البته این رقم مربوط به محاسبات چند سال گذشته است و ممکن است به دلیل تغییرات و تحولات سریع در این کلان شهر افزایش یافته باشد.

زمان افتتاح مترو پردیس

مدت اجرای طرح ساخت مترو پردیس، 40 ماه (تقریباً 5 سال) می ­باشد. با توجه به سرمایه گذاری­ ها و مشارکت­ های برنامه ریزی شده، پیش بینی می­ شود عملیات اجرایی این پروژه در زمان مقرر پیش برود و قابل بهره برداری باشد.

فرآیند ساخت مترو پردیس

برای ساخت مسیر مترو تهران به پردیس، دو خط یا دو کانال در نظر گرفته شده است. این دو کانال به صورت موازی قرار دارند، یکی برای استفاده عمومی و دیگری برای موارد اضطراری می ­باشد. لازم به ذکر است که هر یک از این خطوط 18 کیلومتر طول دارند و قسمت­ هایی از این خط مترو نیز روی زمین قرار خواهد گرفت.

موقعیت ایستگاه های مترو پردیس

در مسیر مترو تهران به پردیس، دو ایستگاه در داخل شهر پردیس احداث خواهد شد. این دو ایستگاه در 22 و 24 کیلومتری شهر قرار دارند که ایستگاه دوم در نزدیکی شهر بومهن ساخته خواهد شد و پس از آن ادامه نخواهد داشت. ایستگاه میانی این مترو در جنوب فاز 5 پردیس و ایستگاه آخر در جنوب فاز 3 پردیس قرار خواهد گرفت.

ایستگاه اولیه این مترو در مرکز فازهای 5، 8 و 11 قرار دارد و این مسیر تا انتهای شهر پردیس پیش می ­رود. بعد از پارک علم و فناوری، متروی دیگری احداث خواهد شد. این نکته قابل توجه است که مرحله اجرایی در فازهای ۱، ۲ و ۳ شروع شده است و کارهای مربوط به مترو در حال پیش رفتن می­ باشد.

موقعیت ایستگاه های مترو پردیس

ایستگاه مترو ویژه ساکنین پردیس

یکی از عواملی که به بحران ترافیک در شهرهای بزرگ کمک می ­کند، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی است. بهره برداری مسیر مترو تهران به پردیس در صرفه جویی در زمان ساکنین شهر پردیس، کاهش معضل ترافیک و آلودگی هوا بسیار موثر و ضروری است. ایمنی بالا، کاهش مصرف انرژی، راحتی و آسایش مسافران، سرعت مناسب، هزینه کم جابجایی مسافر نسبت به خودروهای شخصی از جمله ویژگی ­های مترو نسبت به سایر وسایل حمل و نقل عمومی است. پیش بینی می ­شود با ساخت مترو تهران-پردیس و فعالیت ­های راه اندازی آن، قیمت ملک در پردیس روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد.

سوالات متداول

مدت اجرای طرح ساخت مترو پردیس، 40 ماه (تقریباً 5 سال) می ­باشد.

طول مسیر تهران تا پردیس 25 کیلومتر است. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله فاصله پردیس تا تهران مراجعه نمایید.

به بحث وارد شوید

یک دیدگاه در “مسیر مترو تهران به پردیس + مزایای آن✔️”

  • الهام قنبری

    با راه اندازی این مترو واقعا رفت و آمد به شهر پردیس خیلی ساده تر از گذشته میشه.

    پاسخ دادن
  • ساحل

    زمان راه اندازی کامل این پروژه چه تایمی است؟

    پاسخ دادن
  • امیرحسین

    خیلی خوب میشه آلودگی ها کمتر میشه و حیف مترو شلوغ میشه اگه بشه کنترل کرد شلوغیه مترو رو عالی‌تر میشه و رفت و آمد ها خوب میشه

    پاسخ دادن
  • حسین

    باسلام خدمت مدیران محترم لطف کنی این خط راازفاز11 رد کنید چون اکثریت دراین فاز مردم زحمتکش وکارگر زندگی می‌کنند. با تشکر

    پاسخ دادن

مقایسه آگهی ها

مقایسه